Përfito tani kurset e verës me vetëm 40% të vlerës.

Pyetjet që na bëhen më shpesh

Cilat forma të të mësuarit ofrojmë ne?

a) Mësimi zhvillohet çdo fundjavë duke përjashtuar festat zyrtare.

b) Fundjava – të shtunave dhe të dielave nga ora 9:00 deri në orën 17:00. Ka të paktën një fundjavë të lirë çdo muaj.

A organizojmë kurse në formën ditore?

Ne e organizojmë këtë lloj kursi vetëm si një program i dedikuar (porositur nga një kompani ose institucion). Ne zakonisht nuk e ofrojmë këtë formë për shkak të faktit se shumica e studentëve tanë janë të punësuar dhe të zënë gjatë orarit zyrtar të punës. Për më tepër, instruktorët tanë janë gjithashtu punonjës me kohë të plotë në kompani të IT-së.

Si mund të regjistrohem në kurs?

Ju mund të regjistroheni në kurs përmes website-it tonë dhe formularit të dedikuar të aplikimit të disponueshëm atje. Nëse preferoni kontakt të drejtpërdrejtë, mos ngurroni të vizitoni një nga Takimet tona Informuese ose telefononi Këshilluesit tanë të Klientit. Në secilin rast, ju do të merrni një paketë informuese nga ne që do t’ju ofrojë të gjitha informacionet e nevojshme në lidhje me kursin që ju intereson.

Si të formalizoj pjesëmarrjen time në kurs?

Para së gjithash, duhet të bëni një rezervim për kursin. Kjo do të thotë që ne kemi nevojë për detajet e kontratës të nevojshme për të përgatitur një marrëveshje (çdo klient i interesuar i merr ato nga Këshilluesi i Klientit). Ju mund t’i dërgoni detajet përmes email-it ose t’i ndani ato përmes telefonit. Në hapin tjetër, Këshilluesi i Klientit do të përgatisë kontratën dhe do t’jua dërgojë atë përmes E-mail. Të dy palët më pas të nënshkruajnë kontratën  elektronike në zyrat tona. Sapo ta nënshkruani, kontrata përmbyllet nga SDA.

A ka zbritje?

Po, ne ofrojmë zbritje gjatë Takimeve Informuese ose Webinarëve. Ne gjithashtu kryejmë promocione ku ndajmë oferta të ditës që nuk janë në dispozicion normalisht. Gjithashtu mund të prezantojmë zbritje sezonale.

A mund të paguaj me këste?

Po, është e mundur por vetëm me Partnerët tanë Financiarë. Ndonjëherë bëjmë një përjashtim dhe biem dakord për këste të brendshme, por vetëm në situata të jashtëzakonshme. Kjo është arsyeja pse Partnerët tanë ofrojnë mbështetje financiare shumë konkurruese.

Unë jam fillestar. Nuk e kam provuar kurrë programimin. A mund ta ndjek këtë kurs?

Po, kursi përfshin programimin nga zero. Gjithkush ka një përkufizim të ndryshëm mbi njohuritë bazë, kështu që ne u dërgojmë kurse të rekomanduara në internet të interesuarve për t’i ndihmuar ata të kontrollojnë nëse programimi është zgjedhja e duhur.

Nëse ju duket tërheqëse dhe doni të mësoni më shumë, kursi ynë është një zgjedhje e shkëlqyer. Shumë kandidatë kanë frikë se kursi është shumë i vështirë. Kjo është e vërtetë, por nuk do të thotë që nuk është për ju. Nëse dëshironi të bëheni një programues, duhet të studioni shumë, të jeni të motivuar dhe të praktikoheni. Ju mund ta bëni këtë – më shumë se 6000 studentë arritën ta bënin atë para jush!

Si mund të përgatitem për kursin?

Para regjistrimit, secili student merr materialin e rekomanduar parapërgatitës nga ne. Ky është një material falas që do t’ju sigurojë nëse programimi bën për ju. Ne rekomandojmë t’i hidhni një sy për t’u përgatitur për ditën e parë të orëve të mësimit me mentorin tuaj. Kjo do ta bëjë procesin shumë më të lehtë.

Cilën gjuhë programimi duhet të zgjedh?

Nuk ka përgjigje të saktë për këtë pyetje. E gjitha varet nga motivimet personale dhe pritshmëritë e kandidatit. Mund të themi me siguri se Java është gjuha më e njohur në botën e IT-së, pa marrë parasysh se në cilin vend jetoni.

Përdoret si në sistemet e ndërmarrjeve të mëdha ashtu edhe në aplikacionet e celularëve. Python është një zgjedhje më e mirë për ata që dëshirojnë të punojnë në një mjedis që ka të bëjë më pak me korporatat dhe është veçanërisht i mirënjohur midis startup-eve në Evropën Perëndimore dhe Silicon Valley.

Testuesi i software-it është hapi më i lehtë drejt sektorit të IT-së pasi që nuk kërkon njohuri, por thjesht të ndjekësh rregullat. Automatizimi i testimit është ura midis testimit dhe programimit, shpesh paguhet aq mirë sa pozicionet e zhvillimit të software-it.

A duhet të flas rrjedhshëm anglisht për të ndjekur kursin?

Jo, nuk ka nevojë. Në mjedisin e IT-së, aftësitë e gjuhës angleze janë të rëndësishme sepse pothuajse i gjithë dokumentacioni teknik është në anglisht. Ju duhet të jeni në gjendje të lexoni dhe shkruani në anglisht. Sigurisht, nëse e flisni rrjedhshëm, fillimi i një pune në një kompani ndërkombëtare do të jetë më e lehtë për ju. Kompanitë e IT-së investojnë shumë në zhvillimin profesional të punonjësve të tyre dhe shpesh ofrojnë mësime falas në anglisht.

Kush janë instruktorët tuaj?

Instruktorët tanë janë programues aktivë. Kjo do të thotë që ata janë të perditesuar me qasjet dhe teknologjitë më të reja Të gjithë ata kanë të paktën 3 vjet përvojë, kështu që ata dinë të shpjegojnë lehtësisht problemet reale të IT-së.

A janë orët mësimore praktike?

Ne promovojmë një qasje shumë praktike që nga fillimi. Kjo do të thotë që secili prej kurseve tona përbëhet nga orë mësimore praktike me 80% – dhe përfshijnë vetëm 20% teori. Nëse doni të bëheni një programues, duhet të dini si të kodoni – dhe ne jua mësojmë.

Si ju ndihmojmë në gjetjen e një pune?

Para së gjithash, është e rëndësishme të theksohet se studentët duhet të fillojnë të kërkojnë një punë që nga dita e parë e kursit. Mund të duket e pabesueshme, por kjo rrit shanset për t’u punësuar sepse ata po tregojnë motivim. Ja ku është një përshkrim i aktiviteteve shtesë që ne ofrojmë për të ndihmuar studentët të gjejnë një punë:

Ora e mësimit për Burimet Njerëzore

Trajnim në internet i mbajtur nga Këshilluesi ynë i Karrierës ose konsulent i jashtëm. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është përgatitja e studentit për intervistë në degën e IT-së. Ne ndajmë këshilla dhe sugjerime se si të përgatisni një CV dhe portofol të shkëlqyer. Këshilluesi gjithashtu shpjegon se si të prezantoni veten gjatë intervistës, atë që duhet të theksoni dhe si të tregoni veten për të bindur kompaninë që jeni kandidati i duhur.

Intervista e IT-së

Një intervistë teknike e simuluar me një nga instruktorët tanë i cili vepron si përfaqësues i kompanisë që po rekruton për ekipin e tyre. Gjatë këtij sesioni, ju jo vetëm që do të përballeni me sfidën e pyetjeve teknike, por gjithashtu do të merrni përshtypje të vlefshme.

 

Çfarë ju bën të ndryshëm nga konkurrentët tuaj?

Së pari, ne jemi akademia më e madhe në Evropën Qendrore dhe Lindore që na jep një gamë të madhe përvoje, njohurish dhe kuptueshmërie të tregut. Ne mbledhim reagime nga të gjitha vendet ku veprojmë për të krijuar programe që përgatisin studentët të fillojnë punën e tyre në të gjithë Evropën. Për më tepër, ne bashkëpunojmë me mbi 200 kompani IT në të gjithë Evropën – duke filluar nga startup-et e vogla lokale deri te korporatat e mëdha si IBM, Tieto, Nordea, Sapiens, Ericsson, BAE Systems, apo Boeing. Kjo na bën unikë – punëdhënësit na besojnë!

A ofroni ndonjë material për studentët gjatë kursit?

Po, studentët tanë marrin të gjitha prezantimet dhe ushtrimet të cilat paraqiten nga instruktori gjatë orëve të mësimit. Ne gjithashtu u lejojmë atyre akses në GitLab – një mjet që mbledh të gjithë kodin (një mjet i njohur që përdoret në ekipet e IT-së).

Çfarë do të ndodhë nëse humbas orët e mësimit?

Ne nuk rekomandojmë të humbni një orë mësimi. Të gjitha janë seanca të drejtpërdrejta me instruktorin. Kjo do të thotë që një orë e humbur është shumë e vështirë të rikthehet. Sigurisht, ju do të merrni të gjitha materialet, ushtrimet dhe detyrat – por do t’ju duhet të punoni vetë. Nëse e njoftoni më parë Koordinatorin e Projektit që keni nevojë për një konsultë shtesë para orës tjetër të mësimit, ne do të përpiqemi të organizojmë një takim të shkurtër me instruktorin për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja. Në përgjithësi, ne lejojmë të keni një maksimum prej 20% orësh të humbura, por nuk e rekomandojmë këtë. Ju nuk rimbursoheni për orët që mungoni.

A marrin të gjithë një certifikatë pas përfundimit të kursit?

Çdo student që ka ndjekur të paktën 80% të orëve dhe ka kaluar të gjitha testet me të paktën 80% të përgjigjeve të sakta do të marrë një certifikatë të përfundimit të kursit. Studentët që morën pjesë të paktën 60% të orëve por nuk e kaluan testin dhe nuk përgatitën një projekt praktik nuk do të marrin një certifikatë por vetëm një konfirmim të përfundimit të kursit. Studentët që tërhiqen nga kontrata nuk marrin asnjë dokument.

A mund ta “provoj” produktin/orën e mësimit?

Ne nuk mund t’ju lejojmë të bashkoheni në një kurs ekzistues për një ditë për shkak të komoditetit dhe privatësisë së klientëve tanë. Por ne shpesh organizojmë Workshop-e Demo – orë mësimore falas me instruktorët tanë më të mirë gjatë të cilave ju mund të shihni se për çfarë bëhet fjalë dhe çfarë do të mësoni gjatë orëve. Ju gjithashtu mund të kontrolloni se si instruktorët tanë japin mësim dhe të vendosni nëse është e vlefshme për ju. Drejtuesit tanë të secilit shtet janë në dijeni gjithmonë paraprakisht për këto ngjarje.

Si mund të heq dorë nga kursi?

Ju duhet të na dërgoni tërheqjen tuaj nga marrëveshja me shkrim ose përmes email-it në adresën vijuese: [email protected]. Mund të përdorni formularin e bashkangjitur në marrëveshje.

Nuk gjetët përgjigje për pyetjen tuaj?

Contact