Testimi i Software-it nga zero

Nissan-it dikur iu desh të tërheqë mbi një milion automjete për shkak të një keqfunksionimi të Software-it. A doni të bëni një ndryshim dhe të ndikoni në cilësinë e software-it?

Bëhuni një testues i software-it dhe përparoni në karrierën tuaj në një ekip emocionues të Sigurimit të Cilësisë. Zotëroni artin e testimit manual dhe eksploroni botën e testimit të automatizuar.

 • data
  09.12
  ditët
  fundjavë
  qyteti
  Tirana
  orë mësimi
  116 h
  çmimi
  450€ / 3 këste
  aplikoni tani close modal

   close modal

   Çfarë do të mësoni

   Bazat e testimit
   123456

   Bazat e testimit

   Ju do të mësoni termat dhe përkufizimet që janë të nevojshme për të kuptuar botën e testimit. Ne do t’ju tregojmë pse testimi i software-it është kaq i rëndësishëm dhe se qëllimi i tij kryesor nuk është vetëm gjetja e defekteve në kod.

   Ju do të mësoni në lidhje me parimet e testimit që ofrojnë këshilla të vlefshme për secilin lloj. Në fund, ky modul do t’ju tregojë se si të përshkruani siç duhet atë që duhet të funksionojë dhe se si.

   Testim i mbështetur nga mjete

   Si një testues, detyra juaj do të jetë të vëreni çdo gabim në aplikacion në vendin e duhur. Për fat të mirë, ju mund të përdorni mjete të posaçme të krijuara për këtë qëllim. Ato na lejojnë të vëzhgojmë procesin e tyre të riparimit dhe ta menaxhojmë atë.

   Ne gjithashtu ju tregojmë se arma e testuesit përbëhet nga shumë mjete të tjera që janë më të vogla, por po aq të rëndësishme. Ju do të mësoni se si t’i përdorni ato për ta bërë punën tuaj më efektive.

   Praktika e testimit

   Jo të gjitha dizajnimet janë të përsosur. Dokumentacion jo i plotë, mungesë e kërkesave, paqëndrueshmëri në mjedisin e testimit, biblioteka me defekte- këto janë vetëm disa nga rreziqet e shumta që mund të hasni si testues.

   Por mos u shqetësoni – ne do t’ju mësojmë se si t’i identifikoni dhe menaxhoni ato. Vlen të kujtohet se testimi është një zanat. Ju duhet ta praktikoni që të bëheni më të mirë në të.

   Pra, në këtë modul, do të mësoni për llojet e ndryshme të website-ve dhe aplikacioneve – dhe si t’i testoni ato. Edhe sistemet e mëdha të IT-së nuk do të jenë më një sfidë për ju.

   Hyrje në automatizim

   Në këtë modul, ne ju tregojmë se çfarë është automatizimi i testimit. Aplikacionet përdorin të dhëna shumë shpesh, kështu që ju duhet të dini se si të punoni me mekanizmat që përdoren për të futur, modifikuar dhe kërkuar të dhëna.

   Ju do të zotëroni gjuhën SQL për të punuar me bazat e të dhënave. Për të automatizuar testet, duhet të mësoni strukturat themelore dhe të mësoni të shkruani programe të thjeshta, në mënyrë që t’i testoni ato më vonë. Është gjithashtu e rëndësishme të kuptoni edhe nevojat e klientit.

   Krijimi i testeve të automatizuara bazuar në sjelljen e software-it siguron që klienti të marrë atë që kërkon dhe atë që është e rëndësishme Ne gjithashtu do t’ju demonstrojmë Selenium WebDriver për automatizimin e testimeve.

   Projekti përfundimtar

   Ky modul është një përmbledhje gjithëpërfshirëse e të gjitha njohurive që keni marrë. Ju do të aplikoni aftësitë tuaja të reja në një proces gjithëpërfshirës të testimit nën vëzhgimin e instruktorit tonë.

   Përgatitja për certifikimin ISTQB

   Gjatë këtij moduli, ne ju përgatisim për provimin ISTQB. Ne do të diskutojmë dhe shpjegojmë pyetjet e lidhura me certifikimin dhe i referohemi programit mësimor të kursit. Ne gjithashtu do të kryejmë një testim provë të stimuluar për t’ju ndihmuar të përgatiteni për provimin ISTQB – dhe të shkëlqeni!

   Bazat e testimit

   Ju do të mësoni termat dhe përkufizimet që janë të nevojshme për të kuptuar botën e testimit. Ne do t’ju tregojmë pse testimi i software-it është kaq i rëndësishëm dhe se qëllimi i tij kryesor nuk është vetëm gjetja e defekteve në kod.

   Ju do të mësoni në lidhje me parimet e testimit që ofrojnë këshilla të vlefshme për secilin lloj. Në fund, ky modul do t’ju tregojë se si të përshkruani siç duhet atë që duhet të funksionojë dhe se si.

   Testim i mbështetur nga mjete

   Si një testues, detyra juaj do të jetë të vëreni çdo gabim në aplikacion në vendin e duhur. Për fat të mirë, ju mund të përdorni mjete të posaçme të krijuara për këtë qëllim. Ato na lejojnë të vëzhgojmë procesin e tyre të riparimit dhe ta menaxhojmë atë.

   Ne gjithashtu ju tregojmë se arma e testuesit përbëhet nga shumë mjete të tjera që janë më të vogla, por po aq të rëndësishme. Ju do të mësoni se si t’i përdorni ato për ta bërë punën tuaj më efektive.

   Praktika e testimit

   Jo të gjitha dizajnimet janë të përsosur. Dokumentacion jo i plotë, mungesë e kërkesave, paqëndrueshmëri në mjedisin e testimit, biblioteka me defekte- këto janë vetëm disa nga rreziqet e shumta që mund të hasni si testues.

   Por mos u shqetësoni – ne do t’ju mësojmë se si t’i identifikoni dhe menaxhoni ato. Vlen të kujtohet se testimi është një zanat. Ju duhet ta praktikoni që të bëheni më të mirë në të.

   Pra, në këtë modul, do të mësoni për llojet e ndryshme të website-ve dhe aplikacioneve – dhe si t’i testoni ato. Edhe sistemet e mëdha të IT-së nuk do të jenë më një sfidë për ju.

   Hyrje në automatizim

   Në këtë modul, ne ju tregojmë se çfarë është automatizimi i testimit. Aplikacionet përdorin të dhëna shumë shpesh, kështu që ju duhet të dini se si të punoni me mekanizmat që përdoren për të futur, modifikuar dhe kërkuar të dhëna.

   Ju do të zotëroni gjuhën SQL për të punuar me bazat e të dhënave. Për të automatizuar testet, duhet të mësoni strukturat themelore dhe të mësoni të shkruani programe të thjeshta, në mënyrë që t’i testoni ato më vonë. Është gjithashtu e rëndësishme të kuptoni edhe nevojat e klientit.

   Krijimi i testeve të automatizuara bazuar në sjelljen e software-it siguron që klienti të marrë atë që kërkon dhe atë që është e rëndësishme Ne gjithashtu do t’ju demonstrojmë Selenium WebDriver për automatizimin e testimeve.

   Projekti përfundimtar

   Ky modul është një përmbledhje gjithëpërfshirëse e të gjitha njohurive që keni marrë. Ju do të aplikoni aftësitë tuaja të reja në një proces gjithëpërfshirës të testimit nën vëzhgimin e instruktorit tonë.

   Përgatitja për certifikimin ISTQB

   Gjatë këtij moduli, ne ju përgatisim për provimin ISTQB. Ne do të diskutojmë dhe shpjegojmë pyetjet e lidhura me certifikimin dhe i referohemi programit mësimor të kursit. Ne gjithashtu do të kryejmë një testim provë të stimuluar për t’ju ndihmuar të përgatiteni për provimin ISTQB – dhe të shkëlqeni!

   Çfarë përveç vetë kursit?

   Kursi ynë nuk ka të bëjë vetëm me programimin. Ne japim shumë më tepër! Duam të jemi partneri juaj në ndryshim. Prandaj, përveç orëve intensive me trajnerët tanë, ne kemi përgatitur një paketë të plotë të mbështetjes në karrierë:

   Këshillim për karrierë

   Ju do të merrni pjesë në trajnime praktike me këshilluesin tonë të karrierës gjatë kursit, i cili do t’ju përgatisë për të filluar procesin e kërkimit të punës. Përveç kësaj, do të mësoni se si të dilni mirë gjatë një interviste rekrutimi, ku të kërkoni informacione rreth ngjarjeve interesante të industrisë dhe si të dalloheni në mënyrë efektive nga të rinjtë e tjerë.

   Konsultime individuale për CV

   Ne do t’ju ndihmojmë të krijoni një CV profesionale që do të bëhet kopertina juaj në tregun e punës gjatë kursit. Këshilluesit tanë të karrierës do t’ju mbështesin gjithashtu në ndërtimin e profilit tuaj në LinkedIn dhe do t’ju këshillojnë se si të gjeni punën tuaj të parë në industrinë e IT.

   Simulimi i intervistës teknike

   Në fund të kursit, ne përgatisim një simulim të rekrutimit teknik. Është e ngjashme me atë që ka shumë të ngjarë të përballeni gjatë procesit të rekrutimit për punën tuaj të re në IT. Një nga trajnerët tanë do të luajë rolin e një rekrutuesi teknik për të verifikuar njohuritë tuaja në praktikë dhe më pas do t’ju dërgojë një mesazh reagimi për rezultatet tuaja.

   Biblioteka virtuale

   Do të keni akses në bibliotekën tonë virtuale SDA plot me libra elektronikë, audiolibra dhe video-trajnime, duke ju lejuar të eksploroni më tej sekretet e botës së IT-së. Përveç kësaj, do të gjeni materiale të dobishme gjatë trajnimit dhe artikuj të dobishëm në mësimin e gjuhës angleze. Ju gjithashtu do të keni akses në raftet tona virtuale pas kursit.

   Si të financoni kursin?

   Pagesë njëherësh

   Nuk keni nevojë për këste apo fonde? Zgjidhni një pagesë të njëhershme. Duke përdorur këtë formular, mund të prisni për një zbritje shtesë.

   Bursat e ofruara nga AADF

   Apliko për të përfituar nga bursat e ofruara nga AADF. Në rast se nuk mund të plotësoni kriteret për to, aplikoni për tu bërë pjesë e një prej webinareve tona informuese për të parë mundësite që keni për një zbritje.

   Paguani në 4 këste

   Përpos bursave të ofruara ka edhe një mundësi pagese me 4  këste nga SDA pa përqindje interesi të shtuar.

   Disa mundësi pagese

   Së bashku me AADF kemi vizionin për të rritur sektorin e ICT duke ju ofruar një program të përmirësuar arsimor me aftësi praktike të theksuara, i cili do t’ju lejojë të gjeni punën tuaj të ëndërruar ose të avanconi në karrierë. SDA nga Protik do të ofrojë 101 kurse për Zhvillimin e Software për një periudhë 5 vjeçare. Nga kjo ofertë do të përfitojnë mbi 1500 të pranishëm! Dhe ju mund të jeni një prej tyre!

   Për t’ju dhënë fillimin më të suksesshëm mund të na kontaktoni për të marrë një bursë të AADF për kursin. Bursa vlen për të gjitha klasat në të gjitha teknologjitë. Kjo është mundësia që do t’ju japë një shans për zhvillimin e jashtëzakonshëm të karrierës dhe kështu bën që SDA nga Protik të jetë një projekt i veçantë!

    close modal

    Webinar Falas