Adina Dumitrescu

Unë u interesova për kurse programimi kur u ktheva nga pushimet në Kanada, ku të gjithë më pyetën se çfarë pune bëja dhe nëse isha e lumtur. Përgjigjja ishte jo. 🙂 Kështu që, fillova të kërkoja për kurse dhe gjeta SDA.

Programi mësimor i kursit është shumë gjithëpërfshirës, jo vetëm rreth Java. Është një vend i shkëlqyer për të filluar të mësuarin. Kursi më ndihmoi të ndërtoja një bazë njohurish që do ta zhvilloja më tej në përputhje me kërkesat e punës dhe të projektit për të cilin po punoj.

Ata që po mendojnë të fillojnë programimin duhet të kenë kohën për të investuar në procesin e të mësuarit. Të gjithë trajnuesit e SDA janë shumë të përgatitur dhe do të jenë aty për t’ju ndihmuar gjatë gjithë kursit. Por kjo punë përfshin një proces të vazhdueshëm të të mësuarit, kështu që ju gjithashtu duhet të mësoni se si të zgjeroni njohuritë tuaja. 🙂

Jam shumë e emocionuar për drejtimin që kam marrë pas përfundimit të kursit. Unë ua kam rekomanduar miqve që po mendojnë të ndryshojnë karrierën e tyre. Hapi i parë është të vendosni që doni diçka më të mirë për veten tuaj dhe se e meritoni atë. Asnjëherë nuk është vonë për të bërë ndryshime që do të çojnë drejt një jete më të lumtur. 🙂

Sindija Lūsīte

Në fakt, historia ime është mjaft për të qeshur. Gjithmonë më kanë pëlqyer gjërat teknike dhe i kam pëlqyer orët e informatikës në shkollën e mesme, por kurrë nuk e kam konsideruar veten një programuese të mundshme.

Mendoj se kjo ishte për shkak të një stereotipi që këtë punë e bënte vetëm një peshkop. Para dy vitesh pashë një shfaqje të shkëlqyer televizive, “Mr. Robot”, dhe nuk kishte moment më të mirë. Sapo kisha lënë karrierën time të mëparshme dhe po përpiqesha të kuptoja se çfarë të bëja më tej. Kështu që vendosa që doja të bëhesha një haker. 😀 Por pasi zbrita me këmbë në tokë, me pak inkurajim nga familja ime, vendosa të filloj të mësoj të programoj dhe të provoj zhvillimin e një karriere në sektorin e IT-së.

M’u shfaq një takim informues nga SDA dhe vendosa të shkoj. Takimi më pëlqeu shumë. Ishte vërtet argëtues dhe bindës, kështu që nënshkrova kontratën menjëherë. Vendimi më i mirë që kam marrë!

Kursi më prezantoi me botën e programimit. Kishte shumë praktikë dhe teori të dobishme, ndonjëherë tepër! Por më vonë, kur fillova të punoja, temat dalëngadalë u unifikuan dhe filluan të kenë edhe më shumë kuptim. Në të vërtetë, mësova dhe kuptova më shumë lëndë nga sa mendoja në fillim pasi e përfundova kursin. Ishte një rrugëtim i vështirë prej shtatë muajsh, por shumë i vlefshëm, më ndihmoi të ndryshoja karrierën time! I vlerësoja instruktorët që ishin profesionistë aktualë të fushës; ata sollën shumë njohuri nga përvoja e tyre në botën reale.

Unë fillova si specialist gjermanishtfolës i mbështetjes së klientit gjatë kursit, i cili përfshinte gjëra specifike teknike dhe software – ishte një fillim i shkëlqyer për karrierën time të re në sektorin e IT-së. Aktualisht, unë jam një zhvillues software-i Junior i Java dhe punoj me API-të, disa JUnit testimin e integrimit dhe mësoj se si të lexoj e kuptoj kodin më të komplikuar, të zhvilloj pika të thjeshta fundore (endpoints) dhe të mësoj shumë gjëra të reja.

Kursi më ndihmoi të gjeja punë dhe të kuptoja se dëshiroja vërtet të bëhesha programues. Ai përfshinte shumë tema në lidhje me gjuhën Java dhe mjetet dhe proceset e përdorura në një punë në IT dhe të jepte mundësinë të hyje në mendësinë e duhur. Unë e nisa nga fillimi, kështu që jam duke mësuar shumë gjëra nga kolegët e mi dhe materialet e kursit. Dhe sigurisht, ne ende mund të kontaktojmë me instruktorët tanë të shkëlqyer dhe të kërkojmë këshilla ose ndonjë ndihmë që na nevojitet.

Pavel Pšečuk

Unë hyra në tregun e IT-së në vitin 2009 rastësisht kur luaja lojëra – një administrator i rastësishëm më ftoi të bashkohesha me ekipin e tyre të menaxhimit dhe disa muaj më vonë, unë trashëgova të gjitha përgjegjësitë e tij. Dy vjet më vonë, ai u bë një nga projektet më të mëdha të lojërave në Lituani. Fitova shumë njohuri teknike dhe joteknike. Ishte përvoja ime e parë e plotë në IT. Fatkeqësisht, u detyrova ta mbyll në vitin 2015 për shkak të mungesës së kohës së lirë.

Para se të merrja pjesë në kursin e SDA, unë kam punuar si Specialist i Tavolinës së Shërbimit (niveli i parë) për katër vjet dhe u përpoqa të ngrihesha në pozicione drejtuese (si Drejtues Ekipi ose Menaxher). Megjithatë, për fat të keq, u refuzova të katërta herët që aplikova. Më pas, vendosa ta lë këtë kompani dhe të kaloj në një drejtim tjetër – në një më teknik.

Dhe SDA u shfaq në momentin e duhur të jetës sime, në faqen time në Facebook. Nuk kisha asnjë dyshim – ky ishte një shans për të ndryshuar jetën time. Së bashku me kursin, unë fillova karrierën time në qendrën e IT-së të një prej kompanive më të mëdha të logjistikës në botë si Specialist i Mbështetjes i nivelit të 2-të. Aktualisht, unë jam një Inxhinier i Mbështetjes Teknike (niveli i 3-të) në një startup shumë premtues, ku ekipet e zhvillimit përdorin thuajse të njëjtat teknologji siç kam mësuar në SDA, kështu që po planifikoj të kaloj në një pozicion zhvilluesi Junior Java shumë shpejt. Paga ime gjithashtu u rrit pothuajse dy herë në krahasim me pozicionet e mia të mëparshme.

Fitimi i njohurive në SDA do t’iu ndihmojë në karrierën tuaj të ardhshme – ata ju mësojnë teknologjitë më të fundit dhe më të kërkuara në këtë moment. Unë patjetër do të sugjeroja ta provonit këtë kurs të SDA nëse planifikoni të hyni në botën e programimit. Ju duhet ta kuptoni që duhet të punoni dhe të mësoni shumë, nuk do të keni shumë kohë të lirë, do të stresoheni dhe mund të mundoheni që të gjeni punën tuaj të parë në zhvillimin e software-it. Por kurrë nuk do të pendoheni që e mbaruat dhe ëndrrat tuaja për të punuar nga një ishull magjepsës, duke pirë një koktej dhe duke shijuar perëndimin e diellit do të realizohen së shpejti.

Ada Palacean (Mican)

Kam mësuar disa baza të programimit në shkollën e mesme, por në atë kohë, e konsideroja shumë të vështirë.

Pas 12 vjetësh, pashë sa shpejt po rritej industria e teknologjisë dhe vendosa t’i jap një shans të dytë dhe të bëhem pjesë e kësaj bote të mahnitshme të së ardhmes. Vendosa të filloja kursin e SDA nga kurioziteti. Kursi Java dukej se ishte kursi më i plotë dhe më i detajuar në treg në atë kohë, kështu që vendosa t’i jap një shans. Karriera ime e mëparshme ishte në Inxhinierinë e Prodhimit, dhe ne filluam të zbatonim teknologji të reja (orientimi drejt Industry 4.0).

Unë pashë se sa përfitime mund të sjellë automatizimi i software-it në procesin e prodhimit dhe industritë e tjera. Isha e magjepsur prej tij dhe doja t’i kuptoja të gjitha më mirë.

Instruktorët dhe kolegët luajnë një rol thelbësor në këtë tranzicion. Bëhet fjalë për këshilla, mbështetje dhe ndarjen e përvojës profesionale të dikujt. Unë punoj më shumë në anën operacionale, por mënyra e të menduarit, bazat e të dhënave dhe konfigurimi i punëve më ndihmuan shumë.

GABOR GYARMATI

Pas një numri kursesh të pasuksesshme në internet për Java/JavaScript, pashë një reklamë në Facebook për kursin nga SDA dhe mendova se kjo ishte ajo që doja të bëja. Doja mësues të vërtetë në një klasë të vërtetë, ku të kisha mundësinë të bëja pyetje menjëherë.

Takimi prezantues që përshkroi programin ishte mbresëlënës edhe për mua. Përparësia më e madhe që mora nga pjesëmarrja në kursin e SDA ishte se kuptova zhvillimin e software-it dhe si detajet e tij janë të lidhura me sisteme më të mëdha. Nuk ka të bëjë vetëm me kodimin në Java; Kam marrë një paketë mjetesh dhe procesesh të ndryshme të përdorura nga ekipet e zhvillimit si Scrum, Bitbucket, sfondi i serverit, zhvillimi i frontend, etj.

Kohët e fundit kam gjetur një punë më të mirë, e cila mendoj se ishte gjithashtu rezultat i pjesëmarrjes në orët e mësimit dhe fitimit të njohurive të reja. Në pozicionin tim aktual, ende nuk merrem me kodimin Java, por ekziston një mundësi për të ndryshuar pozicionin tim brenda kompanisë si një zhvillues software-i, gjë e cila është qëllimi im personal. Në përgjithësi, unë përdor rreth 60-70% të njohurive që kam mësuar në SDA, gjë që mendoj se është e konsiderueshme. 🙂

Projektet më të mira të studentëve

Aplikacioni i Web-it “New You”

Qëllimi i këtij projekti ishte krijimi i një aplikacioni fitnesi online që do të tërhiqte trajnerë dhe do të motivonte njerëzit përreth që të nisnin një mënyrë jetese të shëndetshme. Aplikacioni i web-it përfshin veçori të tilla si planet e të ushqyerit, këshilla stërvitjeje, një bibliotekë me video udhëzuese dhe një bisedë komode për të mbajtur kontakt. Për më tepër, aplikacioni u lejon përdoruesve të marrin pjesë në sfida për të arritur peshën optimale dhe për të rritur forcën. Ai u siguron përdoruesve një plan të detyrueshëm ditor trajnimi dhe të ushqyeri, së bashku me të gjitha këshillat dhe sugjerimet e nevojshme.

Taxipy

Taxipy është një aplikacion transporti që lidh shoferët e taksive me klientët e mundshëm. Pasagjerët mund të porosisin një taksi nga vendndodhja e tyre aktuale për në një destinacion specifik brenda 30 km, të menaxhojnë porosinë e tyre, ta paguajnë dhe të vlerësojnë shoferin. Profili i pasagjerëve përfshin historikun e porosive dhe mundësinë për të raportuar një send të humbur në makinë. Shoferët e taksive mund të kontrollojnë të gjitha porositë e ardhura, t’i pranojnë dhe t’i përmbushin ato dhe të modifikojnë profilet e tyre – për shembull, duke shtuar një foto profili që do t’u shfaqet klientëve.

Shërbimi i Autobusëve për NCO

Nata e Kompanive (NCO) është një ngjarje ku kompani të ndryshme organizojnë evente të hapura në selitë e tyre për të shfaqur aktivitetet e tyre dhe për të mirëpritur vizitorët që dëshirojnë të aplikojnë për një punë atje. Njerëzit mund të vizitojnë në mënyrë të pavarur ose të përdorin autobusë të veçantë që lëvizin rreth këtyre kompanive. Ky aplikacion ndihmon përdoruesit të monitorojnë këto linja autobusi dhe të shfrytëzojnë sa më shumë përvojën e tyre. Përdoruesit mund të shohin dhe nxjerrin në pah mjedise të ndryshme të kompanive në një hartë që të simulojnë lëvizjen e autobusit si lëvizjet në fushën e shahut dhe të mësojnë shpejt për oraret e tyre.

Beauty salon

Beauty salon është një aplikacion web-i që lejon përdoruesit të eksplorojnë shërbime, të krijojnë një llogari dhe të rezervojnë me lehtësi takime. Website-i përfshin një galeri frymëzuese të modeleve të ndryshme të flokëve dhe një hartë të detajuar që ndihmon klientët të gjejnë lehtësisht sallonin e bukurisë. Përveç kësaj, administratori mund të shtojë lehtësisht shërbime të reja, të ndryshojë çmimet dhe të shtojë punonjës.

Çfarë thonë të diplomuarit tanë

Bianca Todoran

“Mund të them se instruktorët na ofruan shumë mbështetje. Sa herë që merrnin vesh për një vend pune të lirë për të rinj, ata na vinin menjëherë në dijeni”.

Adina Dumitrescu

“Programi mësimor i kursit është shumë gjithëpërfshirës dhe jo vetëm rreth Java. Është një vend i mirë për të filluar të mësuarin. Kursi më ndihmoi të ndërtoja një bazë njohurish që do ta zhvilloja më tej në përputhje me kërkesat e punës ose projektit për të cilin po punoj”.

Levente Szilveszter

“Nëse do të duhej të zgjidhja vlerën më të madhe që kam marrë nga kursi, është se më tregoi se si vlera njerëzore dhe vlera teknike janë të pandara në sektorinë e IT-së. Dhe SDA ka arritur të tejkalojë veten në të dyja”.

Pavel Pšečuk

“Për t’i përmbledhur të gjitha, unë patjetër do të sugjeroja që ta provoni këtë kurs të SDA nëse planifikoni të hyni në botën e programimit”.

Filloni historinë tuaj të suksesit këtu

Merrni pjesë një një kurs, zhvilloni aftësitë tuaja, merrni trajnime për karrierën dhe futuni në sektorin e IT-së menjëherë.

Kontrolloni kurset tona
Ky website përdor cookies.

Duke përdorur këtë website ju bini dakord të përdorni cookies. Mëso më shumë.

Po, jam dakord