Java nga zero

Më e kërkuara nga punëdhënësit dhe më e përhapura midis zhvilluesve. Java është në zemër të sektorit të teknologjisë, nga zgjidhjet e ndërmarrjeve të mëdha deri te aplikacionet më të përparuara të Internet of Things. Regjistrohuni në këtë kurs për të ndërtuar një themel të fortë për fillimin e një karriere të re si një zhvillues Java.

 • data
  23.10
  ditët
  fundjavë
  forma
  orë mësimi
  327 h
  çmimi
  aplikoni tani close modal


  Çfarë do të mësoni

  Çfarë do të mësoni

  Gjuha Java
  12345678

  Gjuha Java

  Ju do të mësoni konceptet themelore të kësaj gjuhe dhe konceptet që lidhen me to. Gjithashtu, ju do të konfiguroni mjedisin dhe do të shkruani programin tuaj të parë: “Përshëndetje, Botë!”.
  Studentët gjithashtu mësojnë se si të krijojnë variabla dhe metoda, të përdorin operatorë, deklarata të kushtëzuara, cikle dhe grupime të dhënash, dhe – së fundmi – të arrijnë në bazat e objektivitetit dhe përdorimit të bibliotekave të integruara.
  Pasi të zotëroni bazat, është koha të eksploroni programimin e orientuar drejt objektit, të mësoni rreth mekanizmit të trajtimit të gabimeve, kontenierëve të të dhënave të integruara dhe artit të të shkruarit të një kodi më të përgjithshëm. Multithreading dhe elementet funksionale të programimit ju presin në fund të këtij moduli.

  Inxhinieria e Software-it

  Testimi është thelbësor në zhvillimin e software-it. Kjo është mënyra se si siguroheni që kodi që keni shkruar funksionon si duhet. TDD është një metodë e krijimit të kodit ku së pari shkruani teste dhe më pas kodi pritet të sigurojë sjelljen e përshkruar në teste.

  Mos harroni se kur programoni, mund të hasni një problem me të cilin dikush është ndeshur më parë. Gjatë kursit, ju do të mësoni rreth modeleve – zgjidhje universale të provuara në praktikë për të zgjidhur një problem që ndodh shpesh dhe përsëritet. Do të shihni modelet më të njohura, do të mësoni në cilat raste t’i përdorni dhe si t’i zbatoni ato.

  Puna me të dhëna

  Aplikacionet përdorin të dhëna shumë shpesh. Ky modul ju jep informacionet me të fundit mbi mekanizmat e përdorur për të futur, modifikuar dhe kërkuar të dhëna.
  Ju do të përsosni gjuhën SQL që përdoret për të punuar me bazat e të dhënave. Pasi të keni një bazë të të dhënave dhe një aplikacion, duhet të bëhet lidhja e tyre së bashku.
  Ne do t’ju mësojmë se si të përdorni platformën Hibernate për këtë qëllim. Në këtë fazë, ju do të jeni në gjendje të shkruani një aplikacion që kryen veprime themelore të të dhënave: krijo, kërko, modifiko dhe fshi.

  Projekt praktik

  Në këtë modul, ju do të krijoni aplikacionin tuaj të parë, të thjeshtë të bazës së të dhënave me platformën Hibernate. Ju do të përdorni Git për versionin e kodit, JUnit për testimin dhe nëse është e nevojshme, një model të dizajnit.

  Mjetet e punës së zhvilluesit

  Ju do të mësoni se si të punoni në ekipe në një projekt dhe të zgjidhni problemet që lindin kur shumë njerëz modifikojnë të njëjtët skedarë. Ne gjithashtu do t’ju tregojmë se si duket rrjedha e saktë e punës me kodin. Për më tepër, ju do të mësoni se si është e organizuar puna në ekipet programuese dhe do të eksploroni përparësitë e planifikimit.

  Frontend

  Teknologjitë Frontend përdoren për të krijuar website. Shfletuesit e web-it interpretojnë kodin e shkruar me këto mjete dhe shfaqin faqet funksionale.
  HTML është përgjegjës për përmbajtjen e një website-i, CSS për atë që duket dhe JavaScript për mënyrën se si funksionon. Pasi të zotëroni këto teknologji, do të përqendroheni në bazat e zgjidhjeve moderne në web.

  Backend

  Zhvilluesit mund të përfitojnë nga shumë mjete që ndihmojnë në ndërtimin e aplikacioneve komplekse më shpejt. Një nga më të njohurat është platforma Spring. Kjo lejon përdorimin e zgjidhjeve që ndihmojnë në ruajtjen e të dhënave, sigurimin e aplikacioneve, zhvillimin e aplikacioneve ose shërbimeve të internetit dhe shumë më tepër.

  Projekti përfundimtar

  Tani ka ardhur koha të përdorni të gjitha njohuritë që keni fituar gjatë kursit në një projekt praktik. Do t’ju jepet si detyrë të hartoni dhe implementoni një aplikacion më kompleks në web. Ju mund të punoni vetëm ose me një ekip. Ju do të përdorni Dizajnimin Spring dhe Hibernate dhe do të krijoni faqe web-i duke përdorur HTML, CSS dhe JavaScript. Në fund, ju do të paraqisni një aplikacion që punon dhe do të diskutoni se çfarë keni arritur të bëni dhe idetë e mëtejshme për zhvillimin e aplikacionit. Ne gjithashtu do të rezervojmë pak kohë për rishikimin e kodit gjatë orëve të mësimit.

  Gjuha Java

  Ju do të mësoni konceptet themelore të kësaj gjuhe dhe konceptet që lidhen me to. Gjithashtu, ju do të konfiguroni mjedisin dhe do të shkruani programin tuaj të parë: “Përshëndetje, Botë!”.
  Studentët gjithashtu mësojnë se si të krijojnë variabla dhe metoda, të përdorin operatorë, deklarata të kushtëzuara, cikle dhe grupime të dhënash, dhe – së fundmi – të arrijnë në bazat e objektivitetit dhe përdorimit të bibliotekave të integruara.
  Pasi të zotëroni bazat, është koha të eksploroni programimin e orientuar drejt objektit, të mësoni rreth mekanizmit të trajtimit të gabimeve, kontenierëve të të dhënave të integruara dhe artit të të shkruarit të një kodi më të përgjithshëm. Multithreading dhe elementet funksionale të programimit ju presin në fund të këtij moduli.

  Inxhinieria e Software-it

  Testimi është thelbësor në zhvillimin e software-it. Kjo është mënyra se si siguroheni që kodi që keni shkruar funksionon si duhet. TDD është një metodë e krijimit të kodit ku së pari shkruani teste dhe më pas kodi pritet të sigurojë sjelljen e përshkruar në teste.

  Mos harroni se kur programoni, mund të hasni një problem me të cilin dikush është ndeshur më parë. Gjatë kursit, ju do të mësoni rreth modeleve – zgjidhje universale të provuara në praktikë për të zgjidhur një problem që ndodh shpesh dhe përsëritet. Do të shihni modelet më të njohura, do të mësoni në cilat raste t’i përdorni dhe si t’i zbatoni ato.

  Puna me të dhëna

  Aplikacionet përdorin të dhëna shumë shpesh. Ky modul ju jep informacionet me të fundit mbi mekanizmat e përdorur për të futur, modifikuar dhe kërkuar të dhëna.
  Ju do të përsosni gjuhën SQL që përdoret për të punuar me bazat e të dhënave. Pasi të keni një bazë të të dhënave dhe një aplikacion, duhet të bëhet lidhja e tyre së bashku.
  Ne do t’ju mësojmë se si të përdorni platformën Hibernate për këtë qëllim. Në këtë fazë, ju do të jeni në gjendje të shkruani një aplikacion që kryen veprime themelore të të dhënave: krijo, kërko, modifiko dhe fshi.

  Projekt praktik

  Në këtë modul, ju do të krijoni aplikacionin tuaj të parë, të thjeshtë të bazës së të dhënave me platformën Hibernate. Ju do të përdorni Git për versionin e kodit, JUnit për testimin dhe nëse është e nevojshme, një model të dizajnit.

  Mjetet e punës së zhvilluesit

  Ju do të mësoni se si të punoni në ekipe në një projekt dhe të zgjidhni problemet që lindin kur shumë njerëz modifikojnë të njëjtët skedarë. Ne gjithashtu do t’ju tregojmë se si duket rrjedha e saktë e punës me kodin. Për më tepër, ju do të mësoni se si është e organizuar puna në ekipet programuese dhe do të eksploroni përparësitë e planifikimit.

  Frontend

  Teknologjitë Frontend përdoren për të krijuar website. Shfletuesit e web-it interpretojnë kodin e shkruar me këto mjete dhe shfaqin faqet funksionale.
  HTML është përgjegjës për përmbajtjen e një website-i, CSS për atë që duket dhe JavaScript për mënyrën se si funksionon. Pasi të zotëroni këto teknologji, do të përqendroheni në bazat e zgjidhjeve moderne në web.

  Backend

  Zhvilluesit mund të përfitojnë nga shumë mjete që ndihmojnë në ndërtimin e aplikacioneve komplekse më shpejt. Një nga më të njohurat është platforma Spring. Kjo lejon përdorimin e zgjidhjeve që ndihmojnë në ruajtjen e të dhënave, sigurimin e aplikacioneve, zhvillimin e aplikacioneve ose shërbimeve të internetit dhe shumë më tepër.

  Projekti përfundimtar

  Tani ka ardhur koha të përdorni të gjitha njohuritë që keni fituar gjatë kursit në një projekt praktik. Do t’ju jepet si detyrë të hartoni dhe implementoni një aplikacion më kompleks në web. Ju mund të punoni vetëm ose me një ekip. Ju do të përdorni Dizajnimin Spring dhe Hibernate dhe do të krijoni faqe web-i duke përdorur HTML, CSS dhe JavaScript. Në fund, ju do të paraqisni një aplikacion që punon dhe do të diskutoni se çfarë keni arritur të bëni dhe idetë e mëtejshme për zhvillimin e aplikacionit. Ne gjithashtu do të rezervojmë pak kohë për rishikimin e kodit gjatë orëve të mësimit.

  Si japim mësim

  Ne sigurohemi që kurset tona të përqendrohen në atë që ka më shumë rëndësi: mësime dhe seanca të drejtpërdrejta me instruktorët tanë profesionistë.

  2 herë / javë

  Orët e mësimit zhvillohen në fundjavë, të shtunë dhe të dielë

  Gjatë gjithë kohës

  Një koordinator projekti i dedikuar ju ndihmon gjatë periudhës së kursit

  2 herë / kurs

  Projekte praktike që kontrollojnë ecurinë tuaj

  Çfarë do të përfitoni gjatë kursit

  Trajnim për karrierën

  Pavarësisht se ku jeni, një këshillues karriere do të jetë në gjendje t’u përgjigjet pyetjeve tuaja në lidhje me punën në sektorin e IT-së. Dëshironi të përmirësoni cilësinë e rezymesë apo profilit tuaj në LinkedIn? Ne do të jemi të lumtur t’ju ndihmojmë!

  Praktikë e stimuluar e intervistës së punës

  Praktikë se si të flisni për aftësitë tuaja teknike dhe personale para se të filloni intervistën e parë të punës. Për t’ju ndihmuar të mësoheni me procesin, ne zhvillojmë një intervistë provë të stimuluar për ju me një nga instruktorët tanë.

  Materiale të fushës

  Ju do të merrni Manualin tonë të personalizuar të punës që përfshin gjithçka që ju duhet të dini për botën e IT-së. Ne do të qëndrojmë në kontakt dhe do t’ju japim përmbajtje të krijuar posaçërisht për studentët dhe të diplomuarit tanë.

  Orë mësimore mbi burimet njerëzore

  Ky është një kurs praktik që merret me procesin e rekrutimit dhe si të përgatiteni për të! Ju do të zbuloni se si të shkruani rezymenë e parë për karrierën në IT, kur të kërkoni punë dhe si të përfundoni me sukses intervistën e rekrutimit.

  Çfarë thonë të diplomuarit tanë

  “Mund të them se instruktorët na ofruan shumë mbështetje. Sa herë që merrnin vesh për një vend pune të lirë për të rinj, ata na vinin menjëherë në dijeni”.

  Bianca Todoran Data Analyst – The Smart Cube

  “Për t’i përmbledhur të gjitha, unë patjetër do të sugjeroja që ta provoni këtë kurs të SDA nëse planifikoni të hyni në botën e programimit”.

  Pavel Pšečuk Technical Support Engineer – Breakwater Technology

  “Programi mësimor i kursit është shumë gjithëpërfshirës dhe jo vetëm rreth Java. Është një vend i mirë për të filluar të mësuarin. Kursi më ndihmoi të ndërtoja një bazë njohurish që do ta zhvilloja më tej në përputhje me kërkesat e punës ose projektit për të cilin po punoj”.

  Adina Dumitrescu Software Developer – Kalypso

  “Nëse do të duhej të zgjidhja vlerën më të madhe që kam marrë nga kursi, është se më tregoi se si vlera njerëzore dhe vlera teknike janë të pandara në sektorinë e TI-së. Dhe SDA ka arritur të tejkalojë veten në të dyja”.

  Levente Szilveszter Software Developer – Uniqa Raiffeisen Software Service

  Mundësitë e pagesës

  Kostoja fillestare e kursit: 1 140 Euro

  Apliko për të përfituar nga bursat e ofruara nga AADF. Në rast se nuk mund të plotësoni kriteret për to, aplikoni për tu bërë pjesë e një prej webinareve tona informuese për të parë mundësite që keni për një zbritje.

  Paguani në 4 këste

  Përpos bursave të ofruara ka edhe një mundësi pagese me 4  këste nga SDA pa përqindje interesi të shtuar.

  Disa mundësi pagese

  Së bashku me AADF kemi vizionin për të rritur sektorin e ICT duke ju ofruar një program të përmirësuar arsimor me aftësi praktike të theksuara, i cili do t’ju lejojë të gjeni punën tuaj të ëndërruar ose të avanconi në karrierë. SDA nga Protik do të ofrojë 101 kurse për Zhvillimin e Software për një periudhë 5 vjeçare. Nga kjo ofertë do të përfitojnë mbi 1500 të pranishëm! Dhe ju mund të jeni një prej tyre!

  Për t’ju dhënë fillimin më të suksesshëm mund të na kontaktoni për të marrë një bursë të AADF për kursin. Bursa vlen për të gjitha klasat në të gjitha teknologjitë. Kjo është mundësia që do t’ju japë një shans për zhvillimin e jashtëzakonshëm të karrierës dhe kështu bën që SDA nga Protik të jetë një projekt i veçantë!

  close modal