Dizajni UX/UI nga themeli

Edhe aplikacioni më i mirë do të dështojë nëse nuk i kushtoni vëmendje modelit të tij UX dhe UI. Merrni këtë kurs për të mësuar se si të bëheni projektuesi UX/UI që çdo ekip produkti ka nevojë sot. Ndërtoni një portofol aftësish që me siguri do të jenë të dobishme në karrierën tuaj të ardhshme.

Çfarë do të mësoni

Çfarë do të mësoni

Hyrje në procesin e projektimit
1234567

Hyrje në procesin e projektimit

Në fillim të aventurës tënde si një projektues i ardhshëm UX/UI, do të kesh një pamje nga sytë e shpendëve të procesit të projektimit. Ne do t’ju tregojmë metoda të ndryshme të zhvillimit të produktit, do të ndajmë njohuri mbi rolin e një stilisti në një ekip, do të eksplorojmë detyrat kryesore të pozicionit dhe do t’ju japim një pasqyrë të tregut të punës. Ne gjithashtu do t’i hedhim një vështrim të shkurtër psikologjisë për të shpjeguar kurthet kryesore njohëse që mund të pengojnë punën e përditshme të një stilisti.

Mbledhja e kërkesave të biznesit

Ky modul do të të tregojë rëndësinë e krijimit të ndërfaqeve miqësore për përdoruesit për të përmbushur qëllimet e biznesit tuaj.

Ne do t’ju mësojmë se kur dhe si të mblidhni supozimet e biznesit për një projekt dhe do të paraqesim mjete për organizimin e njohurive të produktit dhe nevojave të biznesit.

Njohja e përdoruesit dhe organizimi i njohurive rreth tyre

Ky modul fokusohet tek përdoruesi përfundimtar. Ne do t’ju prezantojmë me mjetet që ju mundësojnë të kryeni kërkime sasiore dhe cilësore në punën tuaj të përditshme.

Do të mësoni rreth intervistave të thelluara, anketave dhe mjeteve të gjurmimit. Së fundi, ju do të krijoni skenarin tuaj të parë të kërkimit dhe do të zbuloni se si t’i përdorni në mënyrë efektive të dhënat që grumbulloni.

Analiza e kërkesave të TI-së

Nga ky modul do të mësoni pse projektuesi UX duhet të kuptojë teknologjinë. Ne do t’ju prezantojmë me konceptet bazë të programimit frontend, SEO, Bootstrap dhe korniza të tjera të njohura.

Krijimi i një arkitekture informacioni

Si të drejtoni projekte komplekse dhe të mos humbisni kokën? Përgjigja për këtë pyetje qëndron në metodën “user story”. metodë (user story). Ju i krijoni ato në shembullin e një shërbimi ekzistues.

Ne do t’ju prezantojmë me konceptin e shënimit BPMN, i cili ndihmon për të përshkruar sekuencën e veprimeve në proceset e biznesit.

Modelet dhe vërtetimi i konceptit

Në këtë pjesë ju njohim me botën e modeleve. Do të mësoni ndryshimin midis modeleve me detaje të ulëta (lo-fi) dhe me detaje të larta (hi-fi) dhe pse ndonjëherë ia vlen të krijoni të parën. Do të mësoni rreth mjeteve të ndryshme të projektimit dhe më pas do të shqyrtojmë së bashku bazat e përdorimit të Axure. Më në fund, do të keni mundësinë të krijoni një model të dizajnit tuaj.

Testimi është gjithashtu i rëndësishëm në procesin e projektimit, kështu që ne do t’ju mësojmë se si të verifikoni dizajnin tuaj, të mësoni nga testimi dhe të optimizoni dizajnin tuaj.

Veprimtaritë përmbledhëse

Në projektin përfundimtar, ju do të aplikoni njohuritë që keni marrë në çdo fazë të kursit. Megjithatë, para kësaj, ne do t’ju prezantojmë me mjetet e dizajnit vizual dhe do t’ju tregojmë se si të organizoni një strukturë grafike, si dhe cilat programe të përdorni për të dizajnuar ndërfaqen e përdoruesit. Gjatë gjithë kursit, ju do të përfundoni një projekt në nëngrupe bazuar në një rast të përgatitur më parë.

Në projektin përfundimtar, ti do të përdorësh zgjidhjet e zhvilluara dhe do të hartosh paraqitjen.

Hyrje në procesin e projektimit

Në fillim të aventurës tënde si një projektues i ardhshëm UX/UI, do të kesh një pamje nga sytë e shpendëve të procesit të projektimit. Ne do t’ju tregojmë metoda të ndryshme të zhvillimit të produktit, do të ndajmë njohuri mbi rolin e një stilisti në një ekip, do të eksplorojmë detyrat kryesore të pozicionit dhe do t’ju japim një pasqyrë të tregut të punës. Ne gjithashtu do t’i hedhim një vështrim të shkurtër psikologjisë për të shpjeguar kurthet kryesore njohëse që mund të pengojnë punën e përditshme të një stilisti.

Mbledhja e kërkesave të biznesit

Ky modul do të të tregojë rëndësinë e krijimit të ndërfaqeve miqësore për përdoruesit për të përmbushur qëllimet e biznesit tuaj.

Ne do t’ju mësojmë se kur dhe si të mblidhni supozimet e biznesit për një projekt dhe do të paraqesim mjete për organizimin e njohurive të produktit dhe nevojave të biznesit.

Njohja e përdoruesit dhe organizimi i njohurive rreth tyre

Ky modul fokusohet tek përdoruesi përfundimtar. Ne do t’ju prezantojmë me mjetet që ju mundësojnë të kryeni kërkime sasiore dhe cilësore në punën tuaj të përditshme.

Do të mësoni rreth intervistave të thelluara, anketave dhe mjeteve të gjurmimit. Së fundi, ju do të krijoni skenarin tuaj të parë të kërkimit dhe do të zbuloni se si t’i përdorni në mënyrë efektive të dhënat që grumbulloni.

Analiza e kërkesave të TI-së

Nga ky modul do të mësoni pse projektuesi UX duhet të kuptojë teknologjinë. Ne do t’ju prezantojmë me konceptet bazë të programimit frontend, SEO, Bootstrap dhe korniza të tjera të njohura.

Krijimi i një arkitekture informacioni

Si të drejtoni projekte komplekse dhe të mos humbisni kokën? Përgjigja për këtë pyetje qëndron në metodën “user story”. metodë (user story). Ju i krijoni ato në shembullin e një shërbimi ekzistues.

Ne do t’ju prezantojmë me konceptin e shënimit BPMN, i cili ndihmon për të përshkruar sekuencën e veprimeve në proceset e biznesit.

Modelet dhe vërtetimi i konceptit

Në këtë pjesë ju njohim me botën e modeleve. Do të mësoni ndryshimin midis modeleve me detaje të ulëta (lo-fi) dhe me detaje të larta (hi-fi) dhe pse ndonjëherë ia vlen të krijoni të parën. Do të mësoni rreth mjeteve të ndryshme të projektimit dhe më pas do të shqyrtojmë së bashku bazat e përdorimit të Axure. Më në fund, do të keni mundësinë të krijoni një model të dizajnit tuaj.

Testimi është gjithashtu i rëndësishëm në procesin e projektimit, kështu që ne do t’ju mësojmë se si të verifikoni dizajnin tuaj, të mësoni nga testimi dhe të optimizoni dizajnin tuaj.

Veprimtaritë përmbledhëse

Në projektin përfundimtar, ju do të aplikoni njohuritë që keni marrë në çdo fazë të kursit. Megjithatë, para kësaj, ne do t’ju prezantojmë me mjetet e dizajnit vizual dhe do t’ju tregojmë se si të organizoni një strukturë grafike, si dhe cilat programe të përdorni për të dizajnuar ndërfaqen e përdoruesit. Gjatë gjithë kursit, ju do të përfundoni një projekt në nëngrupe bazuar në një rast të përgatitur më parë.

Në projektin përfundimtar, ti do të përdorësh zgjidhjet e zhvilluara dhe do të hartosh paraqitjen.

Çfarë përveç vetë kursit?

Kursi ynë nuk ka të bëjë vetëm me programimin. Ne japim shumë më tepër! Duam të jemi partneri juaj në ndryshim. Prandaj, përveç orëve intensive me trajnerët tanë, ne kemi përgatitur një paketë të plotë të mbështetjes në karrierë:

Këshillim për karrierë

Ju do të merrni pjesë në trajnime praktike me këshilluesin tonë të karrierës gjatë kursit, i cili do t’ju përgatisë për të filluar procesin e kërkimit të punës. Përveç kësaj, do të mësoni se si të dilni mirë gjatë një interviste rekrutimi, ku të kërkoni informacione rreth ngjarjeve interesante të industrisë dhe si të dalloheni në mënyrë efektive nga të rinjtë e tjerë.

Konsultime individuale për CV

Ne do t’ju ndihmojmë të krijoni një CV profesionale që do të bëhet kopertina juaj në tregun e punës gjatë kursit. Këshilluesit tanë të karrierës do t’ju mbështesin gjithashtu në ndërtimin e profilit tuaj në LinkedIn dhe do t’ju këshillojnë se si të gjeni punën tuaj të parë në industrinë e IT.

Simulimi i intervistës teknike

Në fund të kursit, ne përgatisim një simulim të rekrutimit teknik. Është e ngjashme me atë që ka shumë të ngjarë të përballeni gjatë procesit të rekrutimit për punën tuaj të re në IT. Një nga trajnerët tanë do të luajë rolin e një rekrutuesi teknik për të verifikuar njohuritë tuaja në praktikë dhe më pas do t’ju dërgojë një mesazh reagimi për rezultatet tuaja.

Biblioteka virtuale

Do të keni akses në bibliotekën tonë virtuale SDA plot me libra elektronikë, audiolibra dhe video-trajnime, duke ju lejuar të eksploroni më tej sekretet e botës së IT-së. Përveç kësaj, do të gjeni materiale të dobishme gjatë trajnimit dhe artikuj të dobishëm në mësimin e gjuhës angleze. Ju gjithashtu do të keni akses në raftet tona virtuale pas kursit.

Si të financoni kursin?

Pagesë e menjëherëshme

Nuk keni nevojë për këste apo fonde? Zgjidhni një pagesë të njëhershme dhe qëndro i qetë përgjatë gjithë kursit.

Financimet e ofruara nga AKPA & AADF

Apliko tani në e-Albania  për të përfituar financimin nga AKPA dhe një bursë ekstra nga AADF. Mund të përfitoni nisur nga 50% zbritje të vlerës fillestare. Bëhu pjesë e webinareve tona për të mësuar më shumë mbi këto mundësi.

Paguani në 3 këste

Përpos bursave të ofruara ka edhe një mundësi pagese me 3 këste nga SDA pa përqindje interesi të shtuar.

Zgjidhni datën që është e përshtatshme për ju dhe regjistrohuni për kursin.

Jeni të interesuar për datën e ardhshme të këtij kursi? Plotësoni formularin dhe ne do t’iu kontaktojmë.

Webinar Falas